The Solo Series

Työryhmä Kuvagalleria Käsiohjelma

The Solo Series on tanssitaiteilija Samuli Emeryn luoma ja kuratoima nykytanssisooloesitysten alusta. Vuoden 2024 esityskokoonpano koostuu kolmen kansainvälisen soolon tiivistunnelmaisesta yhteisillasta. Kutsuperiaatteella tarkkaan valikoidut taiteilijat ja heidän ainutlaatuiset esityksensä kiertävät Suomen hienoimpiin kuuluvia nykytanssin näyttämöitä Kuopiossa, Jyväskylässä ja Tampereella.

Illan esitykset:

Anna Nowicka: This Is The Real Thing

I crush my skin’s landscape. I roll it up, put it on, drop it, move it, reveal it, hide it, send it back. Searching, losing and finding it, in the absolute here and now, before ”it is!”. I am slowly transforming, constantly forming, I unexpectedly destroy, knot, tear apart and carefully unscrew. The endless process of becoming enchanted into a visible image/object. I put together a poetic, fleshy album for newspaper clippings, mythical stories heard by chance and carefully hidden dreams.

This Is The Real Thing – sooloteoksen keskipisteessä on keho. Tanssija luo ja tulkitsee ympäristöään leikkien visuaalisten merkityksien ja referenssien maailmassa. Tanssijan keho värisee ja muuttuu prosessin edetessä. Erilaiset ominaisuudet, tekstuurit, tunteet, assosiaatiot, tilanteet, aikomukset, hahmot, teot ruumiillistuvat, mutta mikään niistä ei ole lopullinen visuaalisen objektin muoto. Fyysinen keho toimii pikemminkin äärettömänä hypertekstinä, joka ohjaa katsojan uusiin mielikuviin. Dialogi todellisen kehon ja sen visuaalisten muotojen välillä herättää kysymyksen siitä, mikä keho todellisuudessa on, miten havaitsemme sen ja missä määrin voimme tietoisesti rakentaa sitä.

 

Jill Crovisier: The Hidden Garden

Kasvaessamme menetämme kyvyn olla yhteydessä omaan mieleemme. Meistä tulee kiinnostuneita vain siitä, mikä on hyödyllistä. Tavoittelemme valtaa, hallintaa sekä täydellisyyttä. Ihmisestä tulee jotain, mikä on verrattavissa yliluonnolliseen olentoon. Tämä olento imee elämän niiltä, ​​jotka uskaltavat kohdata sen. Unelmat, yksinkertaiset nautinnot ja runous tukahdutetaan.

The Hidden Garden on salaperäinen paikka, jossa todellisuus ja fantasia kietoutuvat yhteen. Koreografia on saanut inspiraationsa goottilaisista romaaneista, fantasiakirjallisuudesta ja nykyajan tavoista ja normeista.

Kenji Shinohe: K(-A-)O

Teoksen teemana on ”tunteiden symbolointi”. Koen, että inhimilliset tunneilmaisut köyhtyvät nykyisessä tietoyhteiskunnassa. Internetissä meillä voi olla neutraali ilme, vaikka olisimme oikeasti iloisia tai surullisia tai sitten teeskentelemme jotain muuta tunnetta, kun mitä oikeasti koemme sillä hetkellä. Mutta lähetämme hymiöitä ja symboleja omien tunteidemme mukaan. Näin tehdessämme kaikki ihmisten ilmaisut ja tunteet muuttuvat yhä köyhemmiksi ja vähemmän monimutkaisiksi.

K(-A-)O heittää sinulle kysymyksen, kuinka voimme saada takaisin omat tunteemme?

 

Illan aikataulu
Anna Nowicka: This Is The Real Thing (45 min)
Väliaika (15 min)
Jill Crovisier: The Hidden Garden (18 min)
Kenji Shinohe: K(-A-)O (15 min)

The Solo Series 

The Solo Series -alustan keskeisimpiä tavoitteita on tuoda korkeatasoista tanssitaidetta tarjolle ympäri Suomea, mahdollistaa kansainvälisiä esitysvierailuja ja kohtaamisia sekä luoda kevytrakenteisempaa, kestävämpää ja mielekkäämpää kiertuetoimintaa Suomessa.

The Solo Series -esitysiltoja on järjestetty vuodesta 2020 eteenpäin jo kahdeksan kertaa lukuisilla eri kokoonpanoilla. Esitykset ovat työllistäneet taiteilijoita aina Puolasta Brasiliaan ja Kreikasta Iso-Britanniaan, sekä ihastuttaneet loppuun myytyjä katsomoita ympäri maan.

The Solo Series -alustaa tukee Taiteen edistämiskeskus ja yhteiskumppaneina mukana on Tanssiteatteri MD:n lisäksi Itä-Suomen tanssin aluekeskus sekä Keski-Suomen tanssin keskus.

Kuvagalleria

Työryhmä

This Is The Real Thing

Konsepti, esiintyjä Anna Nowicka
Dramaturgi Mateusz Szymanówka
Musiikki Adam Świtała
Puvustus Tanja Padan / Kiss the Future
Valosuunnittelu Aleksandr Prowaliński
Ensi-ilta 07.11.2018, Nowy Teatr, Varsova
Kuvat Maurycy Stankiewicz

Kesto 45 minuuttia

The Hidden Garden

Koreografi Jill Crovisier
Tanssija Samuli Emery
Valosuunnittelu Steve Demuth / Grand Theatre De La Ville Luxembourg
Kiertueteknikko Nina Schaeffer / Nico Tremblay
Tuotanto JC Movement
Tuotantomanageri Karin Kremer
Rahoitus Talentlab16 – Les Thaeatres De La Ville Luxembourg
Tukijat Focuda Fonds Culturel, National Luxembourg, Uferstudios Berlin, Theater Federtation, Ministry of Culture Luxembourg
Kuvat Lars F.Menzel

Kesto 18 minuuttia

K(-A-)O

Koreografia & esiintyminen Kenji Shinohe
Kuvat Bernie Ng

Kesto noin 15 minuuttia

© Tanssiteatteri MD 2024