Hamlet Private

Työryhmä Kuvagalleria Esityksestä sanottua

Sinulla on eturivin paikka, se ainoa paikka.

Henkilökohtainen ja elämän valintoja pohdiskeleva Hamlet private -esitys on katsojan ja esiintyjän välinen kohtaaminen, joka kutsuu Shakespearen Hamletin suurten kysymysten äärelle.

Hamlet on idealisti ja empivä älyihminen. Hän on antisankari, jota elämän moraalinen mataluus masentaa. Esiintyjä tekee tulkinnan korteista, jotka peilaavat Hamletin motiiveja. Hamletin empiminen luo tilaa katsojan omille kysymyksille ja valinnoille. Esityksellä halutaan tarjota vaihtoehto pakottavalle halulle kontrolloida älyllä kaikkia eri elämänalueita ja tunteita.

Esitys voidaan toteuttaa suomeksi tai englanniksi.

Esitys tehdään vain yhdelle katsojalle kerrallaan.
Esityspaikka Ravintola Teerenpeli (Hämeenkatu 25, Tampere)
Tilaa oma esitysaika lipunmyynnistämme liput @ tanssiteatterimd.fi

Esityshinta 25 €, alennuslippu 20 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen)
Esityspaketti 40 € (sis. esitys, Talmeh-kortit ja Opas empimiseen).

Hamlet Private mediassa

 

Työryhmä

Konsepti ja ohjaus Martina Marti

Esiintyjä
 Samuli Roininen

Valokuvaus 
Emma Suominen, Erno Raitanen

Graafinen suunnittelu
 Last Tuesday Oy, Aino Nieminen

Tuotanto
 Tanssiteatteri MD / Gnab Collective

Kiitos Maka Sushi, Kukkakauppa Opuntia, Design Paja

Vuodesta 2012 Gnab Collective on kiertänyt Hamlet private –teoksellaan ympäri Eurooppaa – luoden erilaisia versioita esityksestä eri esiintyjille. Tanssiteatteri MD tuo henkilökohtaisen ja elämän valintoja pohdiskelevan esityksen Tampereelle Samuli Roinisen esittämänä.

Samuli Roininen toimii esittävien taiteiden kentällä tanssijana ja koreografina. Hän tutkii työssään ihmisten välisten suhteiden dynamiikkaa niin omakohtaisena kuin yhteiskunnallisena teemana. Keskeinen motivaatio on etsiä esiintyjän ja katsojan moninapaista asetelmaa erilaisten esitystapojen ja esiintyjäntyön huokoisuuden kautta. Samuli opiskeli Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa ja on työskennellyt mm. Hollannissa, Saksassa ja Luxemburgissa. Tanssiteatteri MD:ssä Samuli on työskennellyt vuodesta 2003 ja vieraillut säännöllisesti koreografina ja pedagogina myös puheteatterin puolella sekä tanssinalan oppilaitoksissa. Samuli kuuluu MD:n ja Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään.

Martina Marti on ohjaaja, esiintyjä ja tuottaja. Tämän lisäksi hän työskentelee tällä hetkellä moninaisuuskouluttajana. Martina on opiskellut teatteritiedettä ja ohjaamista Canterburyssä Englannissa sekä Pariisissa, ja täydentänyt teatteriopintojansa suorittamalla taiteen tuottamiseen keskittyneen MBA -tutkinnon. Martina on työskennellyt festivaalituottajana ja dramaturgina Saksassa sekä projektipäällikkönä kansainvälisissä projekteissa. Martina on asunut Helsingissä vuodesta 2006 ja toteuttanut Suomessa useita teatteriprojekteja. Vuonna 2009 Martina perusti Gnab Collectiven, jonka kautta hän pyrkii kehittämään esityksiä kollektiivisella metodilla ja devising-periaatteella.

Kuvagalleria

Esityksestä sanottua

Tunnelma on intiimi ja henkilökohtainen ja sitä uppoutuu siihen yhteiseen esityskuplaan sujuvasti. Muut kahvilan ihmiset katoavat olemasta./../ Hamlet private on esitys niin meille Shakespeare-faneille, kun sitten myös niille/meille kokeilunhaluisille katsojille, jotka haluavat nähdä jotain erilaista./../Jokainen saa taatusti uniikin ja henkilökohtaisen kokemuksen.

– Katri Leikola / Paljon melua teatterista -blogi

intiimi
henkilökohtainen
esityskupla

Kirpeä, ihmeen kiehtova matka. (…) Niinkö se menee? Tietenkin, Hamlet. Emme valitse tilanteita, vain asenteemme niissä. Voi Hamlet, Kiitos ajatuksistasi.

– katsoja

kirpeä
kiehtova

Tämä on samalla kulttuuria, taidetta ja sosiaali-pedagogiikkaa. Tämä saa teoksen/esityksen menemään enemmän ihon alle. Kiitos!

– katsoja

taidetta
sosiaali-pedagogiikka
kulttuuri

Hyvin mielenkiintoinen, omakohtainen ja ajatuksia herättävä. Tunne vahvasti läsnä koko esityksen ajan.

-katsoja

mielenkiintoinen
omakohtainen

Roininen osasi luoda turvallisen tilan, jossa kaltaiseni varautunut introvertti uskalsi laskea kevytskeptisen suojakilpensä ja lähteä tarjottuun mielen leikkiin mukaan.

-katsoja

leikki
turvallinen tila

Kaunis, hieno kokemus, hetki kaiken keskellä. Kuvat = wau. Kiitos.

-katsoja

kaunis
wau
hetki kaiken keskellä

Hämmentävän koskettava ja elämän lailla huvittava kokemus.

-katsoja

koskettava
huvittava

Olipa jännittävä matka – kutkuttava. Melkein sanaton olo.

-katsoja

jännittävä
kutkuttava
© Tanssiteatteri MD 2024