Full Moon Effect

Työryhmä Traileri Esityksestä sanottua Käsiohjelma Full Moon Effect -työpaja Soundtrack

Nykytanssiteos Full Moon Effect etsii alter egon piilotettua voimaa. Voimaa, jonka olemassaolo saattaa näyttäytyä aivan tiedostamatta. Tämän voiman löytäminen voi olla joko vapauttavaa tai vangitsevaa. Täysikuun aika on nyt tullut.

Täysikuun ajan uskotaan olevan täynnä voimallista parantavaa ja uudistavaa energiaa. Täysikuun aikana kaikki kokemukset vahvistuvat ja tietoisuuteen tulee uusia asioita. Sen vahvistava vaikutus auttaa löytämään polun, jota lähteä kulkemaan. Vaikutus ei kuitenkaan anna kaikkia vastauksia. Täysikuu herkistää aistit, vapauttaa feminiinistä voimaa ja tuo lauman takaisin yhteen.

 

Teos on mukana Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmassa lukuvuonna 2023-2024.

HUOM! Esityksessä on voimakkaita valotilanteita ja strobovaloa.

 

 

 

Full Moon Effect -mediassa

Full Moon Effect -työpaja

La 3.2. klo 16.45-17.30 

Kaikille täysikuusta ja liikkumisesta kiinnostuneille suunnattu Full Moon Effect -työpaja järjestetään ennen illan esitystä. Teoksen koreografin Joel Alalantelan ohjaama työpaja pitää sisällään improvisaatiopohjaisia liikeharjoitteita sekä mielikuvaharjoituksia. Osallistuminen ei vaadi kokemusta tanssista, joustavat ja rennot vaatteet riittävät.

Ilmoittaudu mukaan liput@tanssiteatterimd.fi

Teoskuvat, kuvaaja Heikki Järvinen & Emil Virtanen

Ennakkokuvat, kuvaaja Sami Jokisuo

Esityksestä sanottua

Tunnelma on välillä hypnoottinen, mystinenkin. Olet hetken kuin toisessa maailmassa – poissa kaikesta arkipäiväisestä. Tanssi lumoaa, puhuttelee, koskettaa. Katsojakin on hetken ajan kuin uudesti syntynyt kaiken lavalla näkemänsä jälkeen.

– Kati Pääkkönen, Sydän-Hämeen Lehti 24.11.2023

hypnoottinen
puhuttelee
koskettaa

Todella hieno toteutus joka vei käsitykseni tanssitaiteesta uudelle tasolle. Äänisuunnittelu hyvin harvinaista!

-katsoja

hieno toteutus
harvinainen

Erittäin vaikuttava elämys. Loistavien tanssijoiden lisäksi mieleen jäi erityisesti korkeatasoinen ja ilmaisuvoimainen äänisuunnittelu.

-katsoja

vaikuttava
korkeatasoinen
ilmaisuvoimainen

Se oli taitavasti tehty. Ei ollenkaan pitkäveteinen. Hyvät tanssijat. Upeat puvut. Sopivan pituinen.

-katsoja

sopivan pituinen
upeat puvut

–Mieletön show kaiken kaikkiaan, ääniä ja valoja myöden. Tämä oli toinen tanssiesitys jonka kävin katsomassa, enkä sitä ennen ole edes varsinaisesti tiennyt nauttivani tanssista. Löysin ihan uuden nautinnon ja elämyksen väylän.

-katsoja

mieletön
elämys

Kiitokset eilisestä tanssiesityksestä Full Moon Effect. Se oli vaikuttava, monipuolinen ja mielenkiintoinen esitys. Kokonaisuutena harmoninen ja hyvin tanssittu. Kiitokset kaikille produktiossa mukana oleville. Toivotan onnea ja menestystä tästä edelleen.

-katsoja

vaikuttava
monipuolinen
mielenkiintoinen

Yksinkertaiset puiset kuunsirppejä ja kuun puolikkaita jäljittelevät lavasteet loivat selkeän kehyksen tanssiryhmälle. Kuut siirtyvät tanssijoiden käsissä näyttämön laidasta toiseen esityksen edetessä. Kokonaisuutena tumma, pelkistetty estradi antoi tilaa tanssijoiden liikekielelle ja lavasteiden teholle.

– Marja Heinonen, Kulttuuritoimitus 21.11.2023

tumma
pelkistetty estradi

— Läpi teoksen kuljetaan turvallisesti ja varmasti. Rytmin vaihdoksetkaan eivät horjuta seesteistä liikettä. Alalantela sommittelee viittä – tai kuutta – tanssijaa sujuvasti. Yhteisistä osuuksista hajaannutaan omiin suuntiin ja välillä luodaan tilaa jonkinlaisille sooloille.”

– Merja Koskiniemi, Aamulehti 23.11.2023

 

turvallinen
varma

Työryhmä

Koreografia ja ohjaus Joel Alalantela

Äänisuunnittelu Uni Karinko

Pukusuunnittelu Lauri Järvinen

Valosuunnittelu Sari Mayer

Lavastussuunnittelu Elina Nopanen

Lavasteiden valmistus SASKY koulutuskuntayhtymän, Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen lavasterakentajaopiskelijat

 

Ääniteknikko Henri Puolitaival

Meikkien ja kampauksien konsultointi
Pepina Granholm

Videotuotanto ja teoskuvat Heikki Järvinen, Emil Virtanen

Ennakkokuvat Sami Jokisuo

Koreografin assistentti Oona Leinonen

Tanssijat
Suvi Eloranta
Klaara Haapanen
Anniina Kumpuniemi
Samuli Roininen
Mari Rosendahl
Antti-Pekka Pudas

Tanssijaharjoittelija
Ainara Becker

Joel Alalantela on tanssitaiteilija ja koreografi. Alalantela valmistui tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta vuonna 2012 ja on toiminut siitä lähtien aktiivisesti taidekentällä nykytanssiteoksista musikaaleihin. Tällä hetkellä hän työskentelee Tanssiteatteri MD:ssä tanssijana ja koreografina. Hän on myös oman Alalantela Companynsa perustaja sekä koreografi.

Full Moon Effect on Alalantelan debyyttikoreografia Tanssiteatteri MD:lle. Teos on päätepiste Alalantelan aikaisempiin välitilaa tutkiviin demoesityksiin, joissa teemaa on tarkasteltu henkisenä olotilana, ajattomana, resilienssissä sekä yhteisöllisyytenä näyttämötaiteessa.

Uni Karinko on Tampereella asuva freelancer-äänisuunnittelija, muusikko ja säveltäjä. Uni on työskennellyt monissa erinäisissä projekteissa itsenäisesti sekä yhteistyössä ympäri Suomen.

Uni suunnittelee äänimaailman Full Moon Effect –teokseen. Unille merkittäviä projekteja ovat olleet aiemmin mm. Alalantela Company teokset Second Floor People, Hearken ja Transitory Status.

Lauri Järvinen on Tamperelainen vaatesuunnittelija. Hän toimii Tamperelaisen vaatemerkin Pispala Clothingin pääsuunnittelijana sekä freelancer puvustajana. Laurin kädenjälkeä on voinut nähdä myös omaa nimeä kantavan LAURIJARVINENSTUDIO:n vaatteissa vuosina 2018-2022.

Lauri on työskennellyt vaatteiden kanssa monissa tehtävissä jo 10 vuoden ajan. Viimeksi hänen töitään on nähty Tanssiteatteri MD:llä Valintoja-Choices esityksessä.

Elina Nopanen on valosuunnittelija ja -teknikko, uutena aluevaltauksenaan myös lavastaja. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2013, ja työskennellyt teatterin, sirkuksen ja tanssitaiteen parissa.

Full Moon Effect on Elinan toinen lavastustyö. Teoksessa häntä viehättää sen eri osa-alueiden kokoaminen yhteen eläväksi tarinaksi, sekä liikkeen yhtä aikaa hienovarainen ja voimakas vaikutus katsoja-kokijaan.

Sari Mayer työskentelee suunnittelevana valaistusmestarina Tanssiteatteri MD:ssä. Teatterialan opintonsa hän on suorittanut Tampereen taiteen- ja viestinnän oppilaitoksella. Aikaisempi koulutus on media-alalta, sekä vuoden opinnot teatteri-ilmaisulinjalla ja ilmaisukasvatuksen approbatur (Jyväskylän Yliopistossa).

Ura tanssiteatterin valotekniikan parissa alkoi 2002 ja vuosien varrella hän on tehnyt valosuunnitteluja lukuisiin MD:n teoksiin mm.  Hyper/Still (Helena Franzen), Burn Auts (Anna-Elina Lyytikäinen), Triumfi (Ari Numminen),  Secunda Prattica (Mari Rosendahl), Hyppy (Tommi Kitti), Sisaret (Alpo Aaltokoski) sekä Aavevieraat (Samuli Roininen).

© Tanssiteatteri MD 2024