IGLU x Luontoliitto hyväntekeväisyysnäytös 9.9. klo 14.00

Tanssiteatteri MD ja Luontoliiton paikallistoimija Hämeen piiri järjestävät yhdessä toiminnallisen hyväntekeväisyysnäytöksen, jonka keskiössä on MD:n koko perheen tanssiseikkailu IGLU. Hyväntekeväisyysnäytös järjestetään lauantaina 9.9. klo 14.00. Osa näytöksen lipputuloista lahjoitetaan 80 vuotta juhlivalle Luontoliitolle.

Toiminnallinen iltapäivä Hällä-näyttämöllä

Yhteinen hyväntekeväisyysnäytös tarjoaa mukavan koko perheen iltapäivän luonnon suojelun ja kestävien arvojen äärellä. Ennen esitystä Hällä-näyttämön aulassa järjestetään lapsille ja kaikille halukkaille ongintaa, IGLU-teoksen pingviinit tervehtivät yleisöä klo 13.15-13.30 ja odotellessa voi myös luoda itselleen muistoksi pingviinikuvan. Hyväntekeväisyyssumma lahjoitetaan Luontoliiton Hämeen piirille syyskuun aikana.

Luonto tarvitsee puolustajia ja molemmat toimijat ovat sitoutuneita omista näkökulmistaan edistämään kestäviä arvoja ja pitkäjänteistä ekologista toimintaa.

Tanssiteatteri MD:n toiminnan keskiössä on yhteistyö, inhimilliset arvot sekä kestävästä toiminnasta huolehtiminen. MD valmistaa korkeatasoisia nykytanssiteoksia koko perheelle ja aikuisyleisöille. Lapsiyleisöille suunnatut teemoiltaan ja taiteellisuudellaan kokonaisvaltaisesti vaikuttavat tanssiteokset vahvistavat taiteen ja sivistyksen merkitystä kasvavissa, tulevaisuutta luovissa nuorissa ja edistävät kestävän arvomaailman rakentumista. Yhteistyö Luontoliiton kanssa toteuttaa luontevasti MD:n arvomaailmaa ja tavoitteita.”, kertoo MD:n toiminnanjohtaja Anniina Kumpuniemi.

Taide on loistava ympäristökasvatuksen keino. Meistä on hienoa, että lapsille tehdään heille suunnattua ympäristöaiheista taidetta. Olemme iloisia, että Tanssiteatteri MD halusi tukea järjestömme juhlavuotta. Lahjoitus mahdollistaa osaltaan monipuolisen ympäristökasvatustoiminnan jatkumisen toiminta-alueellamme”, sanoo Luontoliiton Hämeen piirin puheenjohtaja Ville Lahtinen.

Ympäristökasvatusta yhdessä

Mari Rosendahlin koreografioiman IGLU:n teemana on ystävyys, ilmastonmuutos ja uhanalaisten eläimien suojelun tärkeys. Päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattu kaunis tanssiteatteriteos toimii ympäristö- ja kulttuurikasvattajana ryhmille. Tanssiteatteri MD on rakentamassa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, jonka myötä toiminnan jokaisen osa-alueen ympäristövaikutukset kartoitetaan ja kehitystyö aloitetaan. Prosessin päätteeksi ekokompassi tulee ohjaamaan tanssiteatterin kaikkea toimintaa ja päätöksentekoa.

Luontoliitto on lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö. Liitto tarjoaa valtakunnallisesti mahdollisuuksia harrastaa luonnossa ja vaikuttaa ympäristöasioihin. Luontoliiton Hämeen piiri toimii Pirkanmaan ja Etelä-Hämeen alueella ja kokoaa yhteen luonnosta ja ympäristövaikuttamisesta kiinnostuneet lapset, nuoret, nuoret aikuiset ja perheet. Piiri järjestää luontoleirejä ja -kerhoja sekä kursseja, retkiä ja tapahtumia ympäri vuoden. Ympäristöaiheisiin syvennytään säännöllisesti kokoontuvissa ilmasto-, metsä- ja ympäristönuorten ryhmissä.

Liput hyväntekeväisyysnäytökseen www.lippu.fi / Hällä-näyttämön lipunmyynti (avoinna arkisin klo 12-16 sekä tunti ennen esityksen alkua). Lippuvaraukset, ryhmäliput ja tiedustelut: liput@tanssiteatterimd.fi / 050 556 6025

Lue myös nämä

Hällä-näyttämön lipunmyynnin kesätauko

Hällä-näyttämön lipunmyynti on kesälomalla 12.6.-26.7.2024. Lippuja syyskauden esityksiin voi lunastaa loman ajan ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi. Sivustolta löytyy myös mahdollisuus lunastaa avoin lahjakortti Tanssiteatteri MD:lle. Mukava ja ajaton lahjaidea melkein kelle tahansa. Voit myös jättää meille sähköpostitse ryhmälippulippuvarauksia ja -tiedusteluja osoitteeseen liput@tanssiteatterimd.fi tai tekstiviestitse / WhatsAppilla numeroon 050 556 6025. Vastaamme lipputiedusteluihin elokuussa. Hällä-näyttämön lipunmyynti palvelee

Kimppataksi vie katsojat kiertoajelulle elämän erilaisiin hetkiin

Kimppataksi on esitys, jossa kehitysvammaisiksi ja vammattomiksi määritellyt esiintyjät ottavat kimppakyydin ihmisyyden kysymyksiin. Esityksen koreografian on luonut Tanssiteatteri MD:n Anniina Kumpuniemi. Ensi-ilta 4.12.2024. Kumppanuustalo Arttelin Hepokatti -salissa (Mustanlahdenkatu 22) Esitykset jatkuvat 6.1.2025 saakka. Liput ja lisätietoa Esitys vie katsojat kiertoajelulle elämän erilaisiin hetkiin ja maisemiin. Kimppataksi on yllättävä, poliittinen ja koominen taksimatka, joka toimii vertauskuvana

Visio 2046: Tanssitaide on kaikkialla

Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin aikana järjestettiin kulttuuripoliittinen vaikuttamistyöpaja tanssin tulevaisuuden unelmakuvista. Tavoitteet tanssitaiteen toivotusta tilasta on nyt toimitettu Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripoliittisen selonteon työryhmälle, tanssin kentän vaikuttamistyön avuksi. Yhteisesti laadittu visio vuodelle 2046 on nyt luettavissa. VISIO 2046: TANSSITAIDE ON KAIKKIALLA Vision laadinnassa oli mukana Tanssivirtaa Tampereella / Tanssiteatteri MD, Pirkanmaan Tanssin Keskus sekä joukko Pirkanmaan

© Tanssiteatteri MD 2024