Tanssivirtaa Tampereella: Bunch of Scrumps Collective: Go Strange

Go Strange on tanssi- ja rumpuesitys, jonka on kuvitellut, luonut ja esittää Bunch of Scrumps Collective (Jacqueline Aylward, Maja Kalafatić ja Jesse Ojajärvi). Go Strange tutkii kokemuksia, jotka tuntuvat yhtä aikaa tutuilta ja oudoilta. Teos on muodostunut maadoittumista, johonkin kuulumista, ylimaalliseen kytkeytymistä, vieraan hyväksymistä ja majan rakentamista käsittelevien harjoitteiden kautta.

Esitys käyttää liikettä, ääntä ja intentiota ponnahduslautoina muuttuneisiin (olo)tiloihin. Nämä tilat kohdataan, niiden kanssa tullaan tutuiksi, niistä palataan muuntuneina ja jatketaan matkaa. Teoksen läpi on läsnä ihmisidentiteettiä laajentava representaatioleikki. Ihmiskehojen ja objektien käyttö pyrkii liukumaan arkisen, absurdin ja toismaallisen välillä.

Työryhmä

Tekijät ja esittäjät Jacqueline Aylward, Maja Kalafatić, Jesse Ojajärvi
Tekninen apu/video Ivan Mihailović
Videoeditointi Matej Kalafatić

Musiikki valmiiksi äänitetyissä äänissä on käytetty Pentti Ojajärven säveltämää Kesäjärven valssi kappaletta, jonka esittävät Pentti Ojajärvi ja Joonas Ojajärvi.
Tukijat Taiteen edistämiskeskus, Čiča Mičino Pozorište Belgrad, Dom kulture Studentski grad Belgrad, Helsingin keskuskirjasto Oodi, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto, Kulturanova Novi Sad ja Sovintola Kesälahti.

 

Ensi-ilta 27.8.2023, Kesälahti, Sovintola Gallery
Kuvat Ljubica Blagojević

© Tanssiteatteri MD 2024