Santeri Sammakon seikkailut

Työryhmä Kuvat Esityksestä sanottua

Santeri Sammakon seikkailut on perheen pienimmille suunnattu tanssiteatteriesitys. Samuli Roinisen koreografiassa graafikko Leena Junnilan Lits läts lätäkkö! -lastenkirjan lorut ja iki-ihanat Onni ja Ilona -katselukorttien hahmot johdattavat yleisön lorujen ja tanssin kautta seikkailuun läpi vuodenaikojen.

Vuorovaikutteinen esitys toimii lasten ehdoilla ikäryhmän kasvu- ja kehitystason huomioon ottaen. Esityksessä korostetaan vuorovaikutustilanteen pehmeyttä ja aistiärsykkeiden kokonaisvaltaisuutta. Esitys tapahtuu lapsen ollessa lähellä lattiatasoa turvallisesti vanhemman tai ohjaajan sylissä.

Tutustu Onni ja Ilona katselukortteihin www.onnijailona.fi

Työryhmä

Koreografia Samuli Roininen

Tanssi Samuli Roininen / Joel Alalantela

Lorut ja piirroskuvat
 Leena Junnila

Valosuunnittelu
Sari Mayer

Visuaalinen toteutus
 Samuli Roininen

Kuvat
 Harri Hinkka

Yhteistyössä 1001 Kahvikuppia -taidekahvila

 

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on tukenut Samulin työskentelyä vuonna 2014. Esitys sai ensi-iltansa Hervannan kirjastolla 30.8.2014. Tanssiteatteri MD:n ohjelmistoon esitys saatiin puoli vuotta myöhemmin. Santeri Sammakon seikkailut sai Hällä-näyttämön ensi-illan 12.3.2015.

Esityksestä sanottua

Esitys on suunnattu perheen pienimmille ja esiintyjä otti mukavasti ipanoita huomioon. Myös meidän neiti ujostus hymyili ja oli ihan onnellisena mukana taputtamassa, heilumassa ja tömistämässä. Esiintyjä oli niin mainio että tempauduin itsekin mukaan ihan täysillä vaikka esitys oli taaperoille suunnattu. Ihan mahtavaa!

– Oven toisella puolen -blogi 5.8.2016

mainio
mahtavaa
taaperoille suunnattu

Esityksen tarina oli juuri niin simppeli kuin pienille pitääkin olla: Santeri Sammakko ystävineen eli vuodenajat läpi ja siinä touhuiltiin monenlaista. Santeri Sammakko loruili, sitten yleisö sai loruilla ja leikkiä perässä. Loruissa oli paljon toistoa ja kiva oli, että yleisökin sai osallistua lits läts lätsittelemään kumppareita lattiaan, keräämään mansikoita, vierittämään lumipalloa jne… Välillä Santeri otti hieman tanssiaskelia, kuperkeikkaili ja kääriytyi maton sisään. Samuli Roininen oli kyllä hirmuisen hyvä Santeri Sammakko.

– Ave arvioi -blogi 13.3.2015

simppeli
hirmuisen hyvä

Kuka voisi vastustaa näin värikästä näkyä? Pienikin katsoja jaksaa, kun esitys ei ole liian pitkä.

– Kirsikka Otsamo, 2.5.2016 Aamulehti

värikäs näky

Kiitos ihanasta Santeri Sammakko -esityksestä. Lähes 4 v. poika menee vielä viikko esityksen jälkeen pitkin keittiön mattoa surrurrur piippiip ja myös nukahtaessaan surruuttelee. Tullaan toistekin.

-katsoja

surrurrur piippiip

Esitys oli lumoava ja taitavasti tehty. Se teki vaikutuksen niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Santeri Sammakossa ja seikkailuissaan ei ollut mitään liian jännittävää, vaan sydämellistä ja ihanaa ja pieninkin katsoja (10 kk) nautti, kiljahteli riemusta ja seurasi tarkkaavaisena.

-katsoja

lumoava
sydämellistä
ihanaa

Nautimme siitä (esityksestä) tosi paljon. Molemmat lapset olivat koko esityksen aikana mukana ja tosi innoissaan. Esitys oli ihanan lämmin, värikäs ja toistuvat repliikit olivat juuri sopivat lapsille, jotta pääsivät helposti mukaan. /../ Esiintyjä Samuli Roininen otti erittäin hyvin kontaktin yleisöön.

-katsoja

lämmin
värikäs

Esitys oli ihanan lämmin, värikäs ja toistuvat repliikit olivat juuri sopivat lapsille, jotta pääsivät helposti mukaan.

-katsoja

värikäs
toistuvat repliikit

Hyväntuulinen esitys, yleisö pääsi mukavasti osallistumaan esitykseen.

-katsoja

hyväntuulinen

Innostava. Lämminhenkinen. Ikärajaton.

-katsoja

innostava
lämminhenkinen
ikärajaton

Kuvagalleria

© Tanssiteatteri MD 2023