Rail2Dance-työpajojen paikalliset tanssitaiteilijat ovat valittu

Rail2Dance-työpajojen paikallisiksi tanssitaiteilijoiksi on valittu Linda Kuha ja Camilla Björklund.
Työpajoissa Rail2Dance- hankkeen kansainvälinen taiteilijajoukko sekä paikallinen vahvistus jakavat ideoita esitysinterventioiden kehittämiseen ja luomiseen julkisissa tiloissa. Työskentelyjaksot 29.-30.5. päättyvät päivittäin julkisiin kaupunkitilaesityksiin. Kuha ja Björklund yhdessä ydintaiteilijaryhmän kanssa, matkustavat kesäkuun alussa junalla Vaasaan, jossa työskentely jatkuu paikallisen taiteilijaporukan kanssa.

 

Linda Kuha on kuopiolaislähtöinen, Tampereelle asettunut tanssitaiteilija, joka on työskennellyt tanssin ammattilaiskentällä Suomessa, Belgiassa ja Hollannissa vuodesta 2009. Kuhan taiteellisessa työssä yhdistyvät improvisaatiorakenteen luominen, liikkeen leikillisyys, kerroksellisuus ja taiteellinen tutkimus. Hän on ikuisesti kiinnostunut ihmisistä ja henkilökohtaisten kokemusten yhteiskunnallisuudesta.

Kuha on työskennellyt tanssijana Danscompagnie Lunessa Belgiassa Roberto Olivanin ja Jennifer Regidorin teoksissa sekä vuodesta 2013 lähtien Tanssiteatteri Liikerissä koreografina ja tanssijana. Hän on työskennellyt useissa Pirkanmaan Tanssin Keskuksen osatuottamissa produktioissa, mm. sooloteoksessa Ceci n’est pas moi (2023) ja House-taiteilijana teoksella Enemmän kuin 9kk, joka palkittiin Simpukan Helmi-tunnustuksella 2016.

Camilla Bjöklund on tanssi- ja yhteisötaiteilija sekä tanssipedagogi, joka työskentelee tällä hetkellä Tampereen konservatoriolla nykytanssin opettajana sekä yhteisötaideprojektin ja nykytanssiryhmä Duckstep Companyn parissa.

 

 

 

 

[Artikkelia muokattu 2.5.2023]

Rail2Dance-työpajojen paikallisiksi tanssitaiteilijoiksi pohjanmaalta on valittu Riina Kalmi ja Anthoni Levonsaari.
Vaasassa 2.6. tapahtuva työskentelyjakso päättyy julkiseen kaupunkitilaesitykseen, jonka jälkeen Kalmi ja Levonsaari matkustavat yhdessä ydintaiteilijaryhmän kanssa seuraavana päivänä Uumajaan, jossa työskentely jatkuu paikallisten tanssitoimijoiden kanssa.

Lue lisää taiteilijoista: https://pohjanmaantanssi.fi/2023/05/02/rail2dance-tyopajojen-paikalliset-tanssitaiteilijat-ovat-valittu/

 

Sivun pääkuva © Drago Videmsek | Linda Kuha © Eino Ansio

Lue myös nämä

Tanssivirtaa Tampereella -asiakaskysely

Tanssivirtaa Tampereella -asiakaskysely on suunnattu festivaalille osallistuneille katsojille. Festivaali järjestetään 25.-31.5.2023. Lyhyeen kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Arvostamme jokaista vastausta ja pyrimme kehittämään festivaalimme ohjelmistoa, tuotantoa ja viestintää niiden perusteella. Kysely on avoinna to 8.6. saakka. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi festivaalipassia vuoden 2024 Tanssivirtaa Tampereelle -festivaalille. Asiakaskyselyyn on myös mahdollista vastata anonyymisti.

Hällä-näyttämön lipunmyynti on kiinni 18.-19.5.

Hällä-näyttämön lipunmyynti lomailee 18.-19.5.2023. Lippuja Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin sekä MD:n syksyn esityksiin saa loman ajan osoitteesta www.lippu.fi. Hällä-näyttämön lipunmyynti palvelee seuraavan kerran maanantaina 22.5. klo 12-16.

Tilaresidenssi Hällä-näyttämöllä | Haku on auki 30.5. saakka

Tilaresidenssi Hällä-näyttämöllä heinäkuussa esittävän taiteen ammattilaisille Haettavana ovat residenssijaksot ajalla 10.-14.7., 17.-21.7. ja 24.-26.7.2023. Tilaresidenssi sisältää työskentelyn Hällän näyttämöllä tai pienessä salissa päivittäin klo 10-17. Käytettävissä on tila ja äänentoisto, ei valo- tai videotekniikkaa, joten tilaresidenssi soveltuu parhaiten alkuvaiheen harjoitusjaksoon, lämmitysharjoituksiin tai oman prosessin kehittelyyn. Pieni sali (11 m x 5,5 m) sopii parhaiten soolo-, duetto

© Tanssiteatteri MD 2023