Kimppataksi-esityshanke

Tanssiteatteri MD on mukana Kimppataksi-esityshankkeessa yhdessä Teatteri Telakan Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Kimppataksin ensi-ilta on 4.12.2024 Artteli-kumppanuusyhdistyksen esteettömissä tiloissa Tampereen keskustassa.

Kimppataksi on esitys, jossa 40-75 -vuotiaat erilaisilla toimintakyvyillä varustetut esiintyjät ottavat kimppakyydin ihmisyyden kysymyksiin. Taksin takapenkillä syntyy intiimejä keskusteluja ja jaettuja sanattomia hetkiä maiseman vaihtuessa ikkunan takana. Taksimatkan hetkellisyyden turvavyö kietoo erilaiset kehot ja elämät toisiinsa tasavertaisina, kunnes perille saapuminen avaa ovet erilaisiin arkitodellisuuksiin.

Kimppataksin renkaanjäljet ulottuvat yli kymmenen vuoden taakse Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -työpajoihin, joita Teatteri Telakan yleisötyöntekijänä toiminut näyttelijä Petri Mäkipää ja Kehitysvammaisten Tukiliiton aikuistyön suunnittelija Anne Vuorenpää ovat luotsanneet Pirkanmaan seudun toimintakeskuksissa. Työpajoissa kuulluista tarinoista syntyi ajatus esityksestä, jossa erityistukea tarvitsevat näyttelijät ja esittävän taiteen ammattilaiset astuvat lavalle tasaveroisina toimijoina ja taiteentekijöinä.

Kimppataksin esiintyjät tulevat Hämeenkyrön, Akaan Resiinan ja Lempäälän Kivala-kotien teatteriryhmistä, heidän lisäkseen lavalla nähdään esittävän taiteen ammattilaisia. Teoksen taiteellisen suunnittelun ydinryhmän muodostavat Meri-Maija Näykki (ohjaus), Tanjalotta Räikkä (käsikirjoitus) ja Anniina Kumpuniemi (koreografia).

Liput tulevat myyntiin keväällä.

Tuotantoa ovat tukeneet Operaatio Pirkanmaa, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

© Petteri Aartolahti
Kuvassa tulevan esityksen taiteellisen työryhmän jäsenet, Teatteri Telakan ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n henkilökuntaa sekä Hämeenkyrön ja Akaan Resiinan toimintakeskusten asukkaita ja avustajia tapasivat toisiaan marraskuun lopulla Arttelissa.

Lue myös nämä

Hällä-näyttämö on suljettu 26.2.-1.3.

Hällä-näyttämön lipunmyynti lomailee Pirkanmaan talvilomaviikon ajan ma 26.2 – pe 1.3.2024. Olemme paikan päällä jälleen maanantaina 4.3. klo 12.00-16.00. Lippuja esityksiimme voi lunastaa talviloman ajan osoitteesta www.lippu.fi. Osoitteesta löytyy niin Santeri Sammakon seikkailujen (19.3.-7.4.), The Solo Series -sooloteosillan (22.3.) kuin Aliveness esitysluonnoksien (23.-25.4.) pääsyliput. Voit myös jättää meille sähköpostitse lippuvarauksia- ja tiedusteluja osoitteeseen liput@tanssiteatterimd.fi ja tekstiviestitse

Santeri Sammakon seikkailut mukana Satakielikuukaudessa

Tanssiteatteri MD:n vekkuli klassikkoteos Santeri Sammakon seikkailut on mukana valtakunnallisessa Satakielikuukaudessa. Äidinkieltä ja kielellistä moninaisuutta juhlivaa teemakuukautta juhlitaan Kansainvälisen äidinkielen päivän 21.2. ja Maailman runouden päivän 21.3. välissä. Monikielisyys näkyy erilaisten kohtaamisten, keskustelun, projektien, taiteen ja yhdessä tekemisen kautta. Satakielikuukautta on vietetty Suomessa vuodesta 2015, eli vuosi 2024 on 10-vuotisjuhla. Samoin kun Santeri Sammakon seikkailut

Valintoja-Choices nähdään Porissa maaliskuussa

2+2 -ilta tuo Porin teatterin päänäyttämölle kaksi kahden teoksen kokonaisuutta Pori Dance Companyn tuottamana. Yksi 10.-11.3. järjestettävien yhteisiltojen teoksista on Tanssiteatteri MD:n Valintoja-Choices, jonka on koreografioinut Anniina Kumpuniemi. Teoksessa esiintyy Joel Alalantela, Suvi Eloranta, Klaara Haapanen, Samuli Roininen ja Minttu Pietilä. Teos nähdään yhteisillassa Olli Lautiolan sumua / farewell -teoksen kanssa. Valintoja – Choices on

© Tanssiteatteri MD 2024