Kimppataksi-esityshanke

Tanssiteatteri MD on mukana Kimppataksi-esityshankkeessa yhdessä Teatteri Telakan Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Kimppataksin ensi-ilta on 4.12.2024 Artteli-kumppanuusyhdistyksen esteettömissä tiloissa Tampereen keskustassa.

Kimppataksi on esitys, jossa 40-75 -vuotiaat erilaisilla toimintakyvyillä varustetut esiintyjät ottavat kimppakyydin ihmisyyden kysymyksiin. Taksin takapenkillä syntyy intiimejä keskusteluja ja jaettuja sanattomia hetkiä maiseman vaihtuessa ikkunan takana. Taksimatkan hetkellisyyden turvavyö kietoo erilaiset kehot ja elämät toisiinsa tasavertaisina, kunnes perille saapuminen avaa ovet erilaisiin arkitodellisuuksiin.

Kimppataksin renkaanjäljet ulottuvat yli kymmenen vuoden taakse Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -työpajoihin, joita Teatteri Telakan yleisötyöntekijänä toiminut näyttelijä Petri Mäkipää ja Kehitysvammaisten Tukiliiton aikuistyön suunnittelija Anne Vuorenpää ovat luotsanneet Pirkanmaan seudun toimintakeskuksissa. Työpajoissa kuulluista tarinoista syntyi ajatus esityksestä, jossa erityistukea tarvitsevat näyttelijät ja esittävän taiteen ammattilaiset astuvat lavalle tasaveroisina toimijoina ja taiteentekijöinä.

Kimppataksin esiintyjät tulevat Hämeenkyrön, Akaan Resiinan ja Lempäälän Kivala-kotien teatteriryhmistä, heidän lisäkseen lavalla nähdään esittävän taiteen ammattilaisia. Teoksen taiteellisen suunnittelun ydinryhmän muodostavat Meri-Maija Näykki (ohjaus), Tanjalotta Räikkä (käsikirjoitus) ja Anniina Kumpuniemi (koreografia).

Liput tulevat myyntiin keväällä.

Tuotantoa ovat tukeneet Operaatio Pirkanmaa, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

© Petteri Aartolahti
Kuvassa tulevan esityksen taiteellisen työryhmän jäsenet, Teatteri Telakan ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n henkilökuntaa sekä Hämeenkyrön ja Akaan Resiinan toimintakeskusten asukkaita ja avustajia tapasivat toisiaan marraskuun lopulla Arttelissa.

Lue myös nämä

Hällä-näyttämön lipunmyynnin kesätauko

Hällä-näyttämön lipunmyynti on kesälomalla 12.6.-26.7.2024. Lippuja syyskauden esityksiin voi lunastaa loman ajan ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi. Sivustolta löytyy myös mahdollisuus lunastaa avoin lahjakortti Tanssiteatteri MD:lle. Mukava ja ajaton lahjaidea melkein kelle tahansa. Voit myös jättää meille sähköpostitse ryhmälippulippuvarauksia ja -tiedusteluja osoitteeseen liput@tanssiteatterimd.fi tai tekstiviestitse / WhatsAppilla numeroon 050 556 6025. Vastaamme lipputiedusteluihin elokuussa. Hällä-näyttämön lipunmyynti palvelee

Kimppataksi vie katsojat kiertoajelulle elämän erilaisiin hetkiin

Kimppataksi on esitys, jossa kehitysvammaisiksi ja vammattomiksi määritellyt esiintyjät ottavat kimppakyydin ihmisyyden kysymyksiin. Esityksen koreografian on luonut Tanssiteatteri MD:n Anniina Kumpuniemi. Ensi-ilta 4.12.2024. Kumppanuustalo Arttelin Hepokatti -salissa (Mustanlahdenkatu 22) Esitykset jatkuvat 6.1.2025 saakka. Liput ja lisätietoa Esitys vie katsojat kiertoajelulle elämän erilaisiin hetkiin ja maisemiin. Kimppataksi on yllättävä, poliittinen ja koominen taksimatka, joka toimii vertauskuvana

Visio 2046: Tanssitaide on kaikkialla

Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin aikana järjestettiin kulttuuripoliittinen vaikuttamistyöpaja tanssin tulevaisuuden unelmakuvista. Tavoitteet tanssitaiteen toivotusta tilasta on nyt toimitettu Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripoliittisen selonteon työryhmälle, tanssin kentän vaikuttamistyön avuksi. Yhteisesti laadittu visio vuodelle 2046 on nyt luettavissa. VISIO 2046: TANSSITAIDE ON KAIKKIALLA Vision laadinnassa oli mukana Tanssivirtaa Tampereella / Tanssiteatteri MD, Pirkanmaan Tanssin Keskus sekä joukko Pirkanmaan

© Tanssiteatteri MD 2024