Tanssivirtaa Tampereella: kahden teoksen ilta

Kahden teoksen ilta

Högsten, Nikkilä, Rustamova: Rock/Star vol.1

ROCK/STAR Vol.I on yhteistyö tanssija-esiintyjä Johan Högstenin, äänitaiteilija Henia Nikkilän ja luovan teknologian asiantuntija Erika Rustamovan kanssa. Teos on virtuaalitodellisuutta hyödyntävä audiovisuaalinen tanssiesitys, joka keskittyy virtuaalisen luolaympäristön tutkimiseen sekä ympäristön ja esiintyjän vuorovaikutukseen tanssin ja koreografian avulla. Esityksen teemana on identiteetin tutkiminen reaalimaailman ja digitaalisen maailman yhdistymisen aikakaudella.

Antikainen – Arenas: check your body at the door

”check your body at the door” on sooloesitys, joka tutkii taidehistorian, transsukupuolisuustutkimuksen ja nykyaikaisen esitystaiteen risteystä. Taiteilija Iria Arenaksen ja koreografi Aura Antikaisen yhteistyössä luoma teos pohtii, kuinka taidehistoria on muokannut nykyajan käsityksiä sukupuoli-identiteetistä ja kehonkuvasta länsimaisissa kulttuureissa. Édouard Manet’n uraauurtavan Olympia-maalauksen innoittamana, joka haastaa 1800-luvun normit kuvaamalla alastomaa ihmiskehoa autenttisesti, esitys valaisee taidehistorian pysyvää vaikutusta.

”check your body at the door” haastaa huumorilla ja arkuudella kehon stereotypiat ja kannustaa juhlimaan yksilöllisyyttä ilman yhteiskunnallisia normeja. Tämä esitys kutsuu katsojat ajatuksia herättävien teemojen pariin edistäen samalla hyväksyntää ja dialogia. Teos on osoitus tanssin muuntavasta voimasta ja sen kyvystä inspiroida muutokseen nyky-yhteiskunnassa. 

Työryhmä

Rock/Star vol.1

Koreografia, tanssi Johan Högsten
Konsepti, luova teknologia Erika Rustamova
Äänisuunnittelu Henia Nikkilä

Ensi-ilta 20.5.2023
Kuva Erika Rustamova

 

check your body at the door

Konsepti, esiintyminen, valosuunnittelu Iria Arenas
Koreografia, yhteistyö Aura Antikainen

Ikäsuositus +12-vuotiaat
Kuva Karl-Heinz Mierke

© Tanssiteatteri MD 2024