Sparraushetki 2

SPARRAUSHETKI 2

Näkökulma
Anne Lehtelä

Miten rakennetaan hyvä tulevaisuuden työelämä ja tuetaan yksilöiden tulevaisuustietoista urasuunnittelua- ja johtamista organisaatioissa ja niiden ulkopuolella? Miten turvataan taiteen ammattilaisten mahdollisuus kehittyä ja tehdä työtään?

Keskiviikon sparraaja, Taiteen edistämiskeskuksen taideasiantuntija Anne Lehtelä keskittyy työssään työ- ja sosiaalipoliittisiin asioihin ja seuraa itsensä työllistäjien ja muiden taiteen ammattilaisten toimeentulokysymyksien kehittymistä.

 

Sparraushetki virittää ajatukset ja keskustelun kohti lauantaista Vaikuttamisen työpajaa, jossa laaditaan yhdessä Tanssin tulevaisuuden unelmakuvia 2046. Tilaisuuden annista kirjataan tavoitteita tanssitaiteen toivotusta tilasta OKM:n kulttuuripoliittisen selonteon työryhmälle, tanssin kentän vaikuttamistyön avuksi ja julkaistaan järjestäjien verkkosivuilla.

Sparraushetki on tarkoitettu vaikuttamistyöpajaan osallistuville ja kaikille vaikuttamistyöstä kiinnostuneille.

 

Anne Lehtelä
Anne Lehtelä työskentelee Taiteen edistämiskeskuksessa työ- ja sosiaalipoliittisiin asioihin keskittyvänä taideasiantuntijana. Työssään hän seuraa itsensä työllistyjien ja muiden taiteen ammattilaisten toimeentulokysymyksien kehittymistä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Koulutukseltaan Lehtelä on taiteenmaisteri ja hallintotieteilijä. Häntä innostavat kysymykset, kuten: Miten rakennetaan hyvä tulevaisuuden työelämä ja tuetaan yksilöiden tulevaisuustietoista urasuunnittelua- ja johtamista organisaatioissa ja niiden ulkopuolella. Ja miten turvataan taiteen ammattilaisten mahdollisuus kehittyä ja tehdä työtään.

Työn ohella monet tuntevat Lehtelän pitkästä taustasta yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä puoluepolitiikassa ja eri järjestöissä, johtoryhmissä ja verkostoissa taiteen ammattilaisten työskentelyedellytysten kehittämiseksi. Tällä hetkellä Lehtelä toimii muun muassa Suomen taiteilijaseuran edustajiston puheenjohtajana, Vihreän puolueen työelämäpoliittisen ohjelmatyöryhmän puheenjohtajana ja taiteen tekijöiden työllistymistä Euroopassa kehittävän CreativeGPS-hankkeen ohjausryhmässä.

© Tanssiteatteri MD 2024