Sankari Moilanen ja Eve

Työryhmä Kuvat Esityksestä sanottua

Voisivatko ihan pienetkin teot olla tärkeitä? Jopa pelastaa maailman?

Koko perheen hauskassa ja hieman absurdissakin tanssiteatteriesityksessä pohditaan vauhdikkaasti tanssin, tekstin ja laulujen kautta sankaruutta, ystävyyttä sekä keinoja pelastaa maailma.

Esityksessä seikkailevat 8-vuotiaat ystävykset Hessu Moilanen, Eveliina Juurivaha ja Kaapo Kaalilaho. He pelaavat lätkää, uppopalloa ja harjoittelevat uutta biisiä Idols-kilpailuja varten. Rakentamallaan raketilla ystävykset haluavat tuoda Kaapon sankarin Johnin takaisin. Mutta miksi myssypingviini on joutunut jättämään kotinsa ja onko Eve sittenkään ihan tavallinen tyttö?

Työryhmä

Koreografia Samuli Roininen

Teksti Samuli Roininen ja työryhmä

Tanssi Suvi Eloranta, Anniina Kumpuniemi ja Samuli Roininen

Puku- ja lavastussuunnittelu Samuli Roininen

Äänisuunnittelu Henri Puolitaival

Valosuunnittelu Sari Mayer

 

 

 

 

Lavastuksen toteutus Sari Mayer, Henri Puolitaival, Samuli Roininen yhdessä Vahalahden koulun 1.-3. luokkien kanssa
Pukujen toteutus Ella Kauppinen, Työhuone Hengari osk
Superpenturäppi II sanoitus: Tottijärven koulun 2. luokka
Kuva Aliisa Piirla

Esityksestä sanottua

Kiitos elämyksestä! Kymmenenvuotias tyttäreni oli ihan fiiliksissä. Tanssahtelimme esityksestä kotiin. Kotona esitystä suositeltiin myös pikkuveljille (8-vuotta ja 5-vuotta).

– katsoja

elämys

Viihdyttävää, loistavaa laulua kaikilta.

– 4. luokkalainen Linnavuoren koulu, Siuro

viihdyttävä
laulu

Kiinnostava. Monitasoinen.

– katsoja

kiinnostava
monitasoinen

Aivan ihana, suloinen, hauska, puhutteleva! Taidokasta ja nautinnollista, niin pienille kuin isommille katsojille!

– katsoja

hauska
puhutteleva

Sankari Moilanen ja Eve oli huippua ja taattua MD laatua. Ihan pienimmille katsojille varmasti hieman vaikea. Aikuinenkin joutuu keskittymään lavan tapahtumiin. Mutta mielestäni paras arvio oli sen lapsen kiljahdus eturivistä, kun aplodit olivat ohi ”Tää oli tosi kiva!” Hienoa, että MD pystyy tarjoamaan tanssiteatteria pienimmistä isoille katsojille vuodesta toiseen. Se on tärkeää. Musiikkivalinnat olivat kyllä osuvia ja toimivia. Ilo katsella kolmea tanssija, ja se pingviini oli ehkä aluksi hieman pelottava ja absurdi, mutta lopulta suloinen. Kuminauhatanssi ja tanssit olivat mahtava oivallus. Kuinkahan moni lapsi haluaa kokeilla esityksen jälkeen samaa? Itselläni ainakin tekisi hieman mieli… Mainio ja onnistunut teos!

– katsoja

tanssiteatteri
pingviini
tanssija

Taidokkaiden tanssijoiden musiikista, lauluista ja tarinoista koostuva esitys oli suunnattu 5-15 vuotiaille. /../ Lennokas tarina liikkui kuvitteellisessa voimistelusalissa. Välillä pohdittiin sitä, millaista on kasvaa aikuiseksi ja millaista olisi osata lentää. /../ Tanssin ja musiikin avulla toteutettu tarina heijasteli nuorten vilkasta mielikuvitusta ja samalla lyhytjänteisyyttä. Suurien asioiden, kuten pingviinien pelastaminen ja jäätiköiden sulaminen yhdistettynä maailman pelastamiseen samalla, kun harjoittelee omaa Idols-biisiään on nuorten tapa jäsentää ympäröivää maailmaa.

– Juhani Latoniemi, Kurun Lehti 8/18

tanssijat
tanssiva muumilaakso

Kuvagalleria

© Tanssiteatteri MD 2024